تست MT

بازرسی ذرات مغناطیسی (MT) یک روش آزمایش غیرمخرب است که برای تشخیص نقص سطحی و کمی زیرسطحی در مواد فرو مغناطیسی (مانند فولاد کربن) استفاده می‌شود. این به طور معمول برای بازرسی جوش، لوله کشی، مخازن تحت فشار و اجزای سازه‌های فلزی استفاده می‌شود.

در روش القا مستقیم جریان مستقیم به سطح مورد آزمون وارد می شود. در روش تست غیر مخرب MT یا بازرسی جوش با ذرات مغناطیسی القا غیرمستقیم جریان باعث ایجاد میدان می گردد. این میدان خود میدانی دیگری در قطعه را به وجود می آورد.

یکی از نکات مهم در روش تست غیر مخرب MT جهت گیری ناپیوستگی نسبت به جهت میدان می باشد. اگر ناپیوستگی عمود بر جهت میدان باشد ناپیوستگی راحت تر آشکار می شود. در صورت موازی بودن روش MT یا ذرات مغناطیسی حساسیت کمی دارد.

نکته مهم دیگر در تست جوش MT نوع منبع میدان است، این امر با توجه به هندسه قطعه کار و همچنین شرایط اعمال میدان تعیین می شود.

برای مثال برای کنترل گردنی سیلندرهای فلزی بدون درز از یک میله سیمی و جریان مستقیم استفاده می شود.

بیشتر بخوانید:  چگونه کتاب بخوانیم

errgvmjnrgj4ohu35j0pyjn3ot تست MT

میله در درون سیلندر قرار داده می شود و جریان از آن عبور می کند. سپس پودر فلزی پاشیده و در صورت وجود ناپیوستگی یک نشانه تشکیل می شود.

میزان آمپر یکی از عوامل تعیین کننده در حساسیت تست جوش می باشد. آمپر مورد نیاز باید به کمک روابطی که در استاندارد روش تست غیر مخرب MT یا بازرسی جوش با ذرات مغناطیسی آمده است تعیین شود.

یکی دیگر از موارد کاربرد تست جوش MT یا ذرات مغناطیسی بازرسی از میلگرد است. در این روش به دو سر میلگرد جریان وارد می شود که میدان محیطی ایجاد شده ناپیوستگی های سطحی و زیر سطحی را آشکار می کند.

به منظور افزایش سرعت تست جوش پودر فلز به کمک اسپری و یا پاشنده پودر بر روی میلگرد ریخته می شود تا عیب یابی صورت پذیرد.

گاهی به منظور افزایش دقت و حساسیت از نور ماورابنفش استفاده می شود. در این روش ابتدا تاریکی محیط به کمک لوکس متر کنترل می شود که حداکثر ۲۱.۵ لوکس باشد.

پس از آن با استفاده از لامپ UV روی سطحی که پیشتر میدان مغناطیسی بر روی آن ایجاد شده بود و پودر فلزی بر روی آن پاشیده شده، عیب یابی صورت می گیرد. به صورت کلی دو حالت برای روش MT وجود دارد:

بیشتر بخوانید:  معرفی رشته فیزیوتراپی

در حالت اول روش ذرات مغناطیسی MT ابتدا میدان را برقرار و سپس پودر پاشیده می شود. در حالت دوم می توان همزمان با اعمال میدان پودر را پاشید. بدیهی است که در روش تست غیر مخرب MT اعمال پودر مغناطیسی همزمان با اعمال میدان حساسیت بالاتری دارد.

نکته دیگر در روش ذرات مغناطیسی یا MT این است که باید ارزیابی درستی از سطح و عیوب احتمالی ایجاد شده در قطعه کار صورت گیرد. در صورتی که قطعه کار دچار خستگی شده، یا امکان عیوب سطحی و زیر سطحی وجود داشته و متریال فرومغناطیس باشد این روش، روش مناسبی می باشد. ولی باید توجه کرد که در روش تست غیرمخرب MT به کمک یوک حداقل باید دو بار اعمال میدان کرد که این دو بار باید به صورت عمود بر هم باشد.

بیشتر بخوانید:  چرا انسان جهان را رنگي مي‌بيند؟

گاهی به منظور ایجاد کانتراست مناسب بین پودر فلزی و سطح قطعه کار از اسپری های MT ایجاد کننده کانتراست استفاده می شود.

erfv3e4jt9oi35ot4ij تست MT

این اسپری ها که زمینه سفید رنگ ایجاد می کنند به کمک ما می آیند که پودرهای مغناطیسی تشکیل شده روی ناپیوستگی را بهتر مشاهده کرده و تقسیر بهتری داشته باشیم.

نکته مهم دیگر در روش تست ذرات مغناطیسی چک کردن قدرت و دقت میدان مغناطیسی است؛ این امر به کمک تست بلاک صورت می گیرد. این تست بلاک که وزنش در حدود ۴.۵ کیلوگرم برای ارزیابی قدرت میدان به کار می رود. ابتدا یوک مغناطیس را روشن کرده و سپس یوک بر روی وزنه قرار می دهیم.

در صورتی که یوک بتواند وزنه را بلند کند یوک ما توانایی ایجاد میدان مناسبی را دارد. یکی دیگر از موارد مهم استفاده از جریان مستقیم و متناوب است. جریان مستقیم را می توان در تمامی تکنیک ها به کار گرفت ولی جریان AC یا متناوب را فقط می توان در روش یوک به کار برد.

برای دیدن مطلب کامل اینجا کلیک کنید

مطلب پیشنهادی

فروشگاه تکنوتامین:

فروش انواع الکترود و فیلر جوشکاری در ایران : محصولاتی که وب‌سایت تکنو تامین، نمایندگی …