نحوه خشک کردن میوه ها در آفتاب

بهترین راه برای خراب نشدن میوه های اضافی خشک کردن میوه هاست. این میوه ها حتی پس از خشک شدن خوشمزه تر هم می شوند.

اصول خشک کردن میوه ها در آفتاب:

یکی از علاقه های من در تابستان میوه های خوشمزه و متفاوت آن است. بعضی مواقع به قدری میوه اضافی می آید که نمی توانیم تا قبل از خراب شدنشان آن ها را مصرف کنیم. بهترین راه برای خراب نشدن میوه های اضافی خشک کردن آن هاست. این میوه ها حتی پس از خشک شدن خوشمزه تر هم می شوند.

خشک کردن میوه ها در آفتاب هزینه بر نیست و نیاز به تجهیزات خاصی ندارد، خیلی هم آسان است.

تنها مشکلی که دارد طولانی بودن دوره خشک شدن میوه هاست. اگر زمان آن برایتان مهم نیست حتما این کار را انجام دهید. از نور آفتاب استفاده کنید تا میوه خشک های بسیار خوشمزه ای درست کنید.

%name نحوه خشک کردن میوه ها در آفتاب

وسایل مورد نیاز برای خشک کردن میوه ها در آفتاب

برای خشک کردن میوه در آفتاب باید یک روز گرم را انتخاب کنید

درجه‌ی حرارت باید حداقل ۳۰ درجه‌ی سانتیگراد باشد (هرچه بالاتر باشد، بهتر است). همچنین توجه داشته باشید که خشک کردن میوه در فضای باز، چند روز طول می‌کشد بنابراین لازم است که هوا برای چند روز متوالی صاف و خوب باشد.

بیشتر بخوانید:  آموزش دوخت کیسه نان پارچه ای

رطوبت هوا نیز در حین خشک کردن میوه باید زیر ۶۰ درصد و هوا هم آفتابی و گرم باشد.

در این دستور چند نوع میوه با دو نوع سینی توری خشک می کنیم. می دانید که هر میوه ممکن است نیاز به سینی مخصوص خود داشته باشد.

لوازم خشک کردن میوه :
میوه (من از انواع میوه های هلو، آلو، زردآلو، سیب، آلبالو، بلوبری و گوجه استفاده کردم) مطمئن شوید که میوه ها رسیده و بدون هیچ لکه و زدگی باشند. میوه ها نباید بیش از حد رسیده باشند.

برای خشک کردن میوه ها از سینی های توری فر و سینی های توری پلاستیکی دستگاه خشک کن میوه استفاده کنید. مصرف سینی توری به خاطر این است که می خواهیم هوا زیر میوه ها جریان داشته باشد.

پارچه توری برای حفظ میوه ها از حشرات.
مخلوط آبلیمو و آب برای جلوگیری از بد رنگ شدن میوه ها.

نحوه خشک کردن میوه ها در آفتاب :
ابتدا میوه ها را بشویید و قاچ کنید. زردآلو، آلو و آلبالوها باید نصف شوند. سیب و میوه های بزرگ را چند قاچ کنید.

%name نحوه خشک کردن میوه ها در آفتاب

میوه ها را بشویید و قاچ کنید

میوه ها را داخل ترکیب آب و آبلیمو بریزید و بگذارید چند دقیقه خیس بخورد. این کار مانع تغییر رنگ میوه ها به قهوه ای می شود.

بیشتر بخوانید:  نشاسته ذرت چیست و چه کاربردهایی دارد؟

گوجه فرنگی ها را به دو نیم کنید. می توانید دانه ها را دور بریزید یا بگذارید بماند. در صورت تمایل کمی نمک به آن اضافه کنید خیلی خوشمزه می شود. لازم نیست گوجه فرنگی ها را در مخلوط آب و آبلیمو قرار بدهید.

میوه ها را با فاصله روی سینی توری قرار دهید تا هوا به اندازه کافی بین آن ها جریان داشته باشد. زیر سینی های توری ظرفی قرار دهید تا میوه ها روی زمین نریزند.

در نهایت روی میوه ها را با پارچه توری بپوشانید تا از حشرات و پرندگان در امان باشند.

سینی ها را در یک مکان بسیار گرم در زیر آفتاب قرار دهید و هر چند وقت یکبار میوه ها را پشت و رو کنید.

%name نحوه خشک کردن میوه ها در آفتاب

میوه ها را با فاصله روی سینی توری قرار دهید و روی آن ها تور بکشید

سینی را در شب در زیر یک سایه بان یا در یک جای سرپوشیده قرار دهید، چون هوای خنک شب می تواند میوه را دوباره مرطوب کند.

وقتی میوه ها چروکیده شد یعنی خشک شده است. آن ها را نصف کنید تا مطمئن شوید که هیچ رطوبتی باقی نمانده باشد.

%name نحوه خشک کردن میوه ها در آفتاب

وقتی میوه ها چروکیده شد، آن ها را نصف کنید تا مطمئن شوید که هیچ رطوبتی باقی نمانده باشد

زمانی که برای خشک کردن میوه ها لازم است:
سیب: ۲ روز
آلبالو و زردآلو: ۳ روز
گوجه فرنگی، هلو و آلو: ۴ روز

بیشتر بخوانید:  آموزش تصویری تزیین پای و تارت

نگهداری و استفاده از میوه های خشک

میوه های خشک را در ظرف های مناسب بدون هوا در یک محل خنک نگهداری کنید و از خوردن آن ها لذت ببرید.

اغلب میوه های خشکیده درصورتی که به این طریق نگهداری شوند، ۹ الی ۱۲ ماه قابل استفاده هستند. میوه های خشک آماده و بسته بندی شده، بعد از باز شدن باید زودتر استفاده شوند و امکان دارد لازم باشد برای جلوگیری از خراب شدن، آن ها را در یک کیسه ی سربسته داخل یخچال بگذارید. این مسئله در خصوص میوه های خشکیده خانگی که به صورت کامل خشک نشده اند و تا حدی رطوبت دارند هم صدق می کند.

می توانید از میوه خشک در دستورات غذایی گوناگون استفاده کنید یا آن ها را تنها بخورید

بعضی از میوه های خشک را می توان با خیساندن در آب گرم یا آرام جوشاندن مجدداً آبدار و نرم کرد. این کار معمولاً برای میوه های خشکیده مثل سیب، زردآلو، هلو، آلو و گلابی به کار می رود. انبه و پاپایای خشکیده را می توانید یک ساعت پیش از استفاده در آب سرد بخیسانید تا آبدار و نرم شوند.

 

منبع: بیتوته

مطلب پیشنهادی

دلایل بوی بد کولر آبی چیست و چگونه میتوان آن را برطرف کرد؟

بوی بد کولر آبی چگونه از بوی بد کولر آبی خلاص شویم؟ به وجود آمدن …