انواع نژاد مو + تفاوت و ویژگی های آنها

%name انواع نژاد مو + تفاوت و ویژگی های آنها

انواع نژاد مو

آشنایی با انواع نژاد مو و ویژگی های آنها

انواع نژاد مو با توجه به ژنتیک فرد ، تغذیه و آب و هوای محل زندگی میتواند متفاوت باشد.

تفاوت نژاد انسان ها از روی ظاهر پوست و مویشان کاملا مشخص است. انواع نژاد مو به چند دسته محدود تقسیم میشود ولی گستره هر دسته میتواند بسیار گسترده باشد. از موهای بسیار لخت و صاف گرفته تا موهای مجعد با فرهای ریز و سخت. انواع نژاد مو در افراد وابسته به ژنتیک و محیط زندگی است.

موهای ما در طول رشد خواص متفاوت تری از خود بروز میدهند، در ماه اول یا دوم رشد یک موی جدید میتواند صاف باشد ولی با افزایش طول میتواند حالت موج دار یا مجعد به خود بگیرد.

معمولا هر چه مو از نظر ژنتیکی صاف تر باشد، در مقابل آسیب های فیزیکی و شیمیایی مقاوم تر است و هر چه فر مو بیشتر باشد، آسیب پذیری بیشتری نسبت به عوامل شیمیایی و فیزیکی خواهد داشت.

%name انواع نژاد مو + تفاوت و ویژگی های آنها

تفاوت انواع نژاد مو

دلیل تفاوت انواع نژاد مو

هر فردی نوع موی خود را از والدینش به ارث میبرد و وابسته به نژاد یا اختلاط نژادی است که در قبل ایجاد شده ست.

سه گروه نژاد پایه از انسان در قدیم میزیسته اند که جمعیت امروزه و نوع نژاد موهایشان از اختلاط این سه نژاد بوجود آمده اند. این سه نوع تیپ مو هم از نظر ظاهری با هم متفاوتد و هم از نظر پاسخ به آسیب های فیزیکی و شیمیایی.

ضخامت هر نوع نژاد مو میتواند از نازک تا ضخیم متفاوت باشد. موهای ضخیم تر معمولا نسبت به عوامل محیطی آسیب پذیری کمتری دارند.

بیشتر بخوانید:  اسکین سازی چیست و شیوه انجام آن به صورت است؟

انواع نژاد مو در انسان به سه دسته آسیایی ، قفقازی و آفریقایی تقسیم میشود.

نژاد مو آسیایی : موهای نژاد آسیایی یا زردپوست ها به طور معمول صاف و سیاه هستند. مثل مردم چین ، کره و ژاپن. دسته های به هم پیوسته کراتین همگی صاف و مستقیم هستند و تارهای مو تمایل به ضخیم بودن دارند و تقریبا استوانه ای هستند. در زرد پوست ها موی فرفری یا خشک و مجعد دیده نمیشود.

%name انواع نژاد مو + تفاوت و ویژگی های آنها

خصوصیات انواع نژاد مو

نژاد مو قفقازی : مردم قفقازی از دو گروه دیگر ، گونه های متعددتری دارند و از مردم سفید پوست شمال غرب اروپا تا مردم شبه قاره هند در این دسته قرار میگیرند. موی نژاد قفقازی میتواند موج دار یا صاف باشد که قطر متنوعی دارد. موج موهای قفقازی شباهتی به فر موهای آفریقایی ندارد. رنگ موها از سیاه تا بلوند رنگ پریده و تقریبا سفید متفاوت است و درجات مختلفی از تیرگی را شامل میشود. کراتین مو در این نژاد اغلب صاف و مستقیم هستند و تعدادی هم به صورت فر و موج دار. تار مو در این افراد معمولا بیضوی و تخم مرغی شکل است.

نژاد مو آفریقایی : این نژاد موهایشان به شدت سیاه و فر بوده و خشک است و با حرارت و مواد شیمیایی به شدت آسیب میبیند. تارهای مو آفریقایی به صورت واضح بیضوی هستند و لبه ها مشخص است. کوتیکول مو در لبه ها دارای پیچ خوردگی است و موها را مستعد آسیب دیدگی میکند.موهای آفریقایی به دلیل شکل کوتیکول هایشان مستعد آسیب فیزیکی و شیمیایی هستند و مراقبت و نگهداری بیشتری برای حالت دهی نیاز دارند.

بیشتر بخوانید:  نحوه آرایش پوست سفید

انواع بلوند موی نژاد قفقازی تمایل به صاف بودن دارد و با افزایش تیرگی تمایل به موج دار بودن پیدا میکند.

در طول قرن ها این سه نژاد مو با هم ترکیب شده و در حال حاضر انواع گوناگون از اختلاط در رنگ و نوع مو میتوان دید.

%name انواع نژاد مو + تفاوت و ویژگی های آنها

علت تفاوت حالت مو

علت صاف یا فر بودن نژاد مو

فاکتورهای متعددی در صاف یا مجعد بودن موها تاثیر دارند از جمله :

مسیر قرار گرفتن فولدرهای بزرگ کراتینی کنار هم ، در موهای آسیایی دسته های به هم متصل کراتین، همه صاف و مستقیم هستند.

محل قرار گیری پیاز مو در فولیکول مو،  مثلا پیاز مو آفریقایی در کنار فولیکول مو است و تار مو با زاویه حاده از پوست سر خارج میشود.

رشد نامنظم پیاز مو که از یک طرف باعث فر شدن و از یک طرف باعث رویش مو میشود.

شکر ظاهری فولیکول مو که موج دار یا صاف است.

تعداد پیچ و تاب در هر تار مو ، هر چه پیچ و تاب های بیشتر باشد ، مو دارای موج های بیشتری خواهد شد.

%name انواع نژاد مو + تفاوت و ویژگی های آنها

خصوصیات انواع نژاد مو

تاثیر آب و هوا بر انواع نژاد مو

معمولا ضخامت و تراکم و حالت موها میتواند تحت تاثیر آب و هوا و شدت تابش نور خورشید قرار بگیرد. سردی هوا و تابش کمتر خورشید و میزان رطوبت بیشتر ، میتواند به مرور زمان باعث صاف تر شدن و روشن تر شدن موها شود. اتفاقی که در نژاد مو قفقازی به خصوص سفید پوستان رخ داده است. رنگ موی این نژاد در مواجهه با هوای سرد و تابش کم نور خورشید چندین درجه روشن تر شده و حالت موها هم صاف شده است در حالی که نژاد قفقازی در ابتدا با موهای موج دار شناسایی میشده است.

تفاوت موی خشک و موی چرب

اصطلاح موی چرب زمانی استفاده میشود که غدد موجود در پوست سر به نام غدد سبابه ، سبوم بیشتری تولید کنند. سبوم چربی طبیعی پوست است که حالت موم مانند دارد و در طول تار مو به فولیکول های مو نفوذ کرده و ظاهری چرب به موها میدهد بدون این که جذب ساقه مو شود لایه ای محافظ روی مو ایجاد میکند که مانع از دست رفتن رطوبت ساقه مو میشود. احساس چربی در مو به دلیل وجود همین مواد روی فولیکول های مو است. موی چرب معمولا به شستشوی بیشتری نیاز دارد.

موی خشک معمولا به دلیل کمبود ترشح چربی در پوست سر، لایه محافظی روی موها قرار نمیگیرد و  رطوبت کافی ندارد و قرار گرفتن کوتیکول مو در مقابل هوا باعث هوازدگی موها و از دست دادن تدریجی آب میشود. این اتفاق در موهای بلند بیشتر دیده میشود. موهای خشک بیشتر در معرض موخوره قرار میگیرند.

برخی اقدامات آرایشی مانند صاف کردن ، فر کردن و دکلره و رنگ کردن موها هم میتواند منجر به خشکی موهای شما شود.

تغذیه فردی هم میتواند در مقدار خشکی و چربی موها تاثیر گذار باشد.

 

منبع: بیتوته

مطلب پیشنهادی

روشهای خانگی پاک کردن رنگ مو

روشهای پاک کردن رنگ مو روش سریع و صحیح پاک کردن رنگ مو در صورتی …